ParodijeVolite glazbu, ali mrzite kada se jedan te isti hit neprestano vrti na glazbenim programima ili radijskim postajama? Niste jedini, a s vama će se sigurno složiti i autori najsmješnijih parodija na popularne glazbene hitove. Ovdje nije riječ o pukom ismijavanju pjesama, jer je u parodije uloženo mnogo truda - pjevači vjerno oponašaju glas zvijezda, radnja spotova slijedi originalnu, a riječi pjesama tjeraju vas u smijeh. Stoga pogledajte parodije na Jamesa Blunta, kate Perry, Rihannu i druge.
Pjesma I Kissed A Girl Kate Perry svakako je uzburkala duhove i rasplesala uspavane, a poigravanje sa scenom ljubakanja između dvije djevojke nikoga nije ostavila ravnodušnim. Međutim, provjerite može li se isto reći i za neobično obradu istoimene pjesme s dodatkom "Eldery Remix" - riječ je tu o djevojci čija je nevina pusa u obraz bakici pošla u sasvim drugom smjeru... Nije za one slabijeg želudca!



James Blunt nam se predstavio s ljepuškastom ljubavnom pjesmicom She Was Beutiful, ali nakon što smo istu verziju čuli tri zilijuna puta, nema kome nije išlo na živce to zavijanje. Isto su se vjerojatno osjećali i autori ove parodije, MADtv-ovci, pa su odlučili zapapriti mladom Bluntu - "She Was Beautiful... I Swear" pjesma je u kojoj mladić upoznaje djevojku, ali postoji jedna kvaka - ona uopće nije djevojka!



Tko nije čuo za legendarne hitove Weird Ala Yankovicha, može se samo posramiti. Riječ je o nevjerojatnim pjesmama poput Amish Paradise (parodija na Coolija i Gangstas Paradise), Smells Like Nirvana (Smells Like Teen Spirit od Nirvane), Like A Surgeon (Like A Virgin od Madonne), Polka Power (nekoliko parodija u jednoj), Costipated (Complicated od Avril Lavigne), Eat It (Beat it od Michaela Jacksona) i mnoge, mnoge druge. Mi vam predstavljamo Couch Potato, parodiju na Eminemovu pjesmu Lose Yourself.



Predizborna napetost izrodi svašta, pa je tako utrka između Hilary i Obame inspirirala MADtv-ovce da smjeste ovo dvoje političara u isti glazbeni spot, i to ne bilo koji, nego u parodiju Umbrelle od Rihanne. Međutim, umjesto "Under my umbrella, ella, ella, e, e" pjeva se "I wanna be under Barack Obama, bama, bama, bama, e. e, e..."



Na kraju vam donosimo jednu parodiju koja će biti manje smiješna nego prethodne, ali svakako zaslužuje da ju se pogleda. Riječ je o pjesmi My Humps Black Eyed Peasa, ali u izvedbi Alanis Morisette. Naime, Alanis je vrckavu pjesmu otpjevala u svom stilu, a usporeni ritam odnio je iz pjesme svu seksipilnost i "humpanje". Prepostavlja se kako je riječ o prvoaprilskoj šali, iako sama Alanis to nikada nije potvrdila, a mi smatramo kako je riječ o ironiziranju prodavanja seksualnosti za lijepe stvarčice. Pogledajte i prosudite sami.


MiB
27.10.2008. u 12:44 • 1 KomentaraPrint#