Misteriozni nestanciNedavno smo pisali o nestalim civilizacijama, a i ovoga smo se puta uhvatili u koštac s misterioznim nestancima osoba, ali nešto novijeg datuma. Svima je poznat Bermudski trokut, područje u kojemu redovito nestaju avioni i brodovi, međutim, nestanaka je kroz povijest bilo mnogo, na različitim dijelovima svijeta, a nestajali su ljudi, vozila, pa čak i cijela naselja. Donosimo vam neke od najzanimljivijih misterioznih nestanaka, od kojih mnogi više zvuče kao da pripadaju Dosjeima X, negoli stvarnome svijetu...Nestanak cijele legijeLegio IX HispaniaZanimljiv nestanak zabilježen je davne 117. godine, a riječ je o rimskoj legiji pod imenom Legio IX Hispania. Ta je legija, bogata iskustvom u borbama, trebala uspostaviti red na Iberijskom poluotoku, ali, prema zapisima, nikada nije stigla do područja koje su zauzeli pobunjenici. Također, nije se niti vratila u Rim, a već su tada bile organizirane potrage za “nesretnom devetom” - 6.000 vojnika i sva njihova oprema jednostavno je nestala, a elitnu je jedinicu, na sreću pobunjenika, zamijenila Legio Victrix.

Norfolška pukovnija i misteriozni oblakNorfolška pukovnijaZa vrijeme bitke kod Galipolja u Prvom svjetskom ratu, 1915. godine, zabilježen je neobičan događaj nestanka cijele pukovnije u misterioznom oblaku. Naime, trojica promatrača iz vojske Novog Zelanda tvrdila su kako se tog sunčanog dana, bez imalo oblaka i vjetra, na uzvisini pojavio oblak, a preko 200 vojnika umarširalo je u njega. Promatrači su čekali sat vremena, a tada se “oblak”podigao, gotovo vertikalno, i pridružio se ostalim oblacima na nebu. Vojnici koji su umarširali u njega nestali su, a za sobom nisu ostavili nikakav trag.
Nakon turske kapitulacije 1919. Englezi su tražili oslobađanje vojnika, ali taj zahtjev nije mogao biti ispunjen. Ipak, postoje i zapisi da su naknadno na mjestu bitke pronađeni ostatci stotinjak osoba, ali točnije razjašnjenje priče i misterioznog oblaka nikada nije ponuđeno.

Nestali časnici iz mornaričke letjelice
Letjelica L-8Letjelica L-8 američke mornarice 16. kolovoza 1942. godine nalazila se u rutinskoj patroli obilazeći obale San Franciska. Međutim, patrolni čamci I posade ribarskih plovila primijetili su kako je letjelica u jednom trenutku počela padati, a zatim letjeti vrlo nisko. Nakon dva sata, letjelica je pronađena nekoliko kilometara dalje, nakon što je udarila u kuću i dva automobila. U letjelici su se trebali nalaziti pilot Ernest DeWitt Cody i kopilot Ensign Charles Adams, ali ih tamo uopće nije bilo! Sva je oprema u letjelici radila, nije bilo nikakvih dokaza o napadu, zapravo, sve se činilo savršeno ormalno, osim što nije bilo posade. Mornarica je uvjerena da piloti nisu bili u letjelici dok se kretala iznad kopna, ali što im se dogodilo, ni danas se ne zna. Teorije su razne – od toga da ih je zarobila japanska podmornica, da su ispali iz letjelice do toga da su ih oteli vanzemaljci.

Armando Valdes nestao na 15 minutaArmando ValdesNoviju je povijest uzdrmao slučaj kaplara Armanda Valdesa koji je 25. travnja 1977. godine nestao pred očima nekolicine vojnika. Kako svjedoči tadašnji stražar Pedro Rosales, mogla su se vidjeti dva ljubičasta svjetla kako se približavaju jedno drugome i postaju sve jasnija, a ubrzo nakon toga Valdes je nestao. Pojavio se nakon 15 minuta u transu promrmljavši: ”Ne znate tko smo I odakle dolazimo, ali poručujemo vam da ćemo se vratiti”, nakon čega se onesvijestio. Zanimjivo je što je njego sat pokazivao da je 30. travnja, pet dana u budućnosti, a za vrijeme nestanka izrasla mu je brada. Valdes je tada tvrdio kako se ničega ne sjeća, ali prije nekoliko godina dao je intervju u kojemu je rekao da će sve objasniti u svojoj knjizi. “Mogu vam reći da sam bio prisutan cijelo vrijeme I čuo sam sve št su moji vojnici govorili. Znam istinu, ali je to dugačka priča. Nije riječ o nikakvoj otmici, nego o fenomenu – najlakše bi bilo reći da sam otputovao u drugu galaksiju. Sve mi se to dogodilo sa svrhom, što sam naknadno shvatio”, rekao je Valdes novinaru.

Misterioznih je nestanaka kroz povijest bilo mnogo, a ovo je tek djelić priče - očekujte ubrzo nastavak o najzinimljivijim nerješenim nestancima osoba, sela, vozila, ljubimaca i pazite da do tada i sami ne budete žrtva neke misteriozne otmice!
MiB
17.11.2008. u 11:50 • 4 KomentaraPrint#