Zabrana letaAko ste zanemarili "stezanje remena" i za Božić ili Novu godinu namjeravate otputovati avionom na neku od atraktivnih lokacija, poput Bahama, Tajlanda, Obale Bjelokosti ili Tunisa, sigurno ste već onda upoznati sa stvarima koje ne smijete unositi u zrakoplove. Nakon terorističkih napada u SAD-u 2001. godine, kontrole u zračnim lukama drastično su se povećale, tako da je sada, primjerice, regulirano koliko se tekućine smije unositi u zrakoplov i slične stvari. No, neće vas samo prtljaga možebitno izbaciti sa sjedišta zrakoplova… Evo pet stvari, istinitih, zbog kojih su neki (vjerojatno Amerikanci) izbačeni s letova.
Izazovna odjeća
Izazovna odjećaDa, mlade dame, ako putujete avionom bolje pazite što oblačite na sebe, odnosno, bilo bi jednostavnije da zamislite kako idete u crkvu. Izvjesna Kyla Ebbert iz (naravno) SAD-a izbačena je iz zrakoplova jer su njeni odjevni predmeti - kratka suknjica i top - privlačili previše pažnje. Vjerojatno pilota. Mi, pak, mislimo kako su se u sve uplele zle, ljubomorne stjuardese.


Dojenje
DojenjeMišljenja o dojenju u javnosti su podvojena - dok neki taj čin smatraju degutantnim, drugi ga smatraju prirodnom radnjom koja bi se trebala obavljati bilo gdje i bilo kada. Međutim, jedna se aviokompanija nije složila da je dojenje u javnosti prihvatljivo - krajem 2006. godine majka 22-mjesečnog djeteta zbog bradavice je morala čekati slijedeći let.

Korištenje mobitela
MobitelNeke zabrane koriste da bi se kršile, neke da bi se poštivale. Ova se definitivno mora poštivati, ukoliko želite stići na odredište. Da, to vrijedi i za iPhone. U protivnom ćete završiti poput jednog (opet) Amerikanca koji nije bio zadovoljan filmom koji se puštao u avionu, pa si je pustio "švedski akcioni" na svom uređaju.

"Bliskoistočni" izgledBliskoistočni izgledZa ovo su krivi Amerikanci, i isključivo oni. Nije bitno iz koje ste zemlje, ali ako imalo ličite na štovatelje Muhameda, velike su šanse da nećete niti ući u avion. Ovo je dokazano više puta, a nerijetka su i psihička mučenja, samo zbog izgleda.


Debljina
DebljinaA što reći onda na ovo psihičko mučenje? Događaj ide ovako: putnika s "jačim kostima" zrakoplovna je kompanija zamolila (točnije, naredila mu) da kupi dvije karte, jer je zauzimao dva mjesta u zrakoplovu. I učinio je to. Sramota.

RM
01.12.2008. u 16:29 • 10 KomentaraPrint#