fajtKoliko ste samo puta poželjeli pohvaliti se pred nježnijim spolom svojim bogatim iskustvom iz barskih tučnjava? Možda ste čak i izmislili neke dobre doživljaje i stvarno se pohvalili, ali ona ''prava stvar'' vam je uvijek nekako izbjegavala pred nosom, ili ste možda vi svjesno izbjegavali nju. Da biste to promijenili i svoje ''bogato'' iskustvo obogatili s doživljajem koji će vas psihički (a vrlo vjerojatno i fizički) zauvijek promijeniti, vrijeme je da naučite neke taktike vezane za drevnu vještinu barskog fajta.

barska tučnjavaNe zna se točan podatak kada je ova plemenita vještina začeta, niti tko je njen idejni tvorac, niti tko je prvi poznati ''tabadžija'' (ali ovo posljednje nije toliko ni važno jer su uglavnom oni poznati samo užem krugu ljudi koji posjećuju ugostiteljski objekt u kojemu dotični ordinira), ali je vrlo vjerojatno da se umjetnost barske tučnjave rodila onog trenutka čim je netko počeo okupljati alfa mužjake oko sebe i prodavati im alkohol. No da ne ulazimo previše u razmišljanja o tome kako do barske tučnjave uopće dolazi ili gdje je sve počelo, prihvatit ćemo shvaćanje da je to prirodna pojava… kao recimo kiša ili duga ili proljeće ili jednorozi…

mike seerDa konačno pređemo na stvar; Mike Seer je prekaljeni tabadžija iz najopskurnijih krčmi, za sobom vuče dugu povijest lomljena tuđih udova, stolica na leđima, boca na glavi i inih stvari (navodno je obučavao i američku vojsku u nekim tehnikama, ali to nam nije previše važno pa nismo nešto posebno ni provjeravali) i dovoljno je da pogledate njegovu sliku i bit će vam jasno da to nije čovjek na čije omiljeno mjesto želite sjesti u nekom nepoznatom bircu ili ga na ikoji način izazvati da vam demonstrira nešto iz svog bogatog iskustva. Baš taj simpatični gospodin odlučio je sa svijetom podijeliti neke od tajni zanata, pa je tako izbacio na tržište dvostruki DVD s 2,5 sata materijala u kojima vas podučava kako biste bili uspješni kao i on u ovoj plemenitoj vještini. Kako sam Mike navodi, najvažnije stvar u barskoj tučnjavi je da što prije skončate svoga protivnika (pod tim se ne misli na ubojstvo, to je ipak zabranjeno) jer što fajt kraće traje to je manja šansa da ćete vi zadobiti neke ozbiljnije ozljede, a u tu svrhu na DVD-u prezentira nekoliko desetaka raznih taktika za razne vrste borbe, bilo golih ruku, bilo s pomagalima iz okoline, a isto tako s jednim ili više neistomišljenika.
Da bi dobili jasniju sliku o tome o čemu se radi, evo jedan kratki trominutni clip, a za ostatak ćete morati potražiti DVD pod imenom ''Barroom Fight Tactics'' po cijeni od 60-ak dolara. Možda djeluje malo skupo, ali ako znate ove tehnike manja je mogućnost da ćete u barskom okršaju izgubiti… recimo bubreg, a novi bubreg košta više od 60 dolara.


GG
18.12.2008. u 15:41 • 4 KomentaraPrint#