Fight QuestU moru kojekakvih reality show programa koji su u posljednjih nekoliko godina preplavili i naše TV kanale, još uvijek čekamo ono nešto što će nas stvarno prikovati za ekrane, ali izgleda da se potrazi bliži kraj, jer ekipa s Discovery Channela je napravila show koji je sazdan od samoga testosterona, Fight Quest.

Svaki iole pravi mužjak, ili onaj koji se takvim smatra, osim što će rado prihvatiti ideju uzgoja pivskog stomaka, glumatanja nogometnog izbornika (naravno pred TV-om), glasnog komentiranja ženskih atributa, jako teško će odoljeti i dobrom starom sirovom nasilju, pa je upravo zato garantirana gledanost nečemu što bi se u tri riječi moglo opisati kao krv, znoj i suze




Fight QuestNo da vas ne držimo predugo u iščekivanju, da odmah pređemo na stvar. Fight Quest je jedan od najnovijih reality programa u kojemu dva lika (kojima tjelesno zdravlje očito nije najvažnija stvar na svijetu) obilaze domovine najpoznatijih borilačkih vještina i koriste iste kako bi se što krvavije pošorali (međusobno i s majstorima tih borilačkih vještina). Uloga gledatelja je tu samo da bude pred TV-om u pravo vrijeme i naslađuje se nad tuđim ozljedama.

Sama ideja za show je nastala tijekom 2007., a već početkom ove godine krenulo je redovno snimanje, tako da je za nama već cijela 1. sezona, a druga je upravo počela s prikazivanjem, pa još uvijek nije kasno za uključiti se u praćenje ovog krvavog sporta.

Fight Quest
Već spomenuta dva lika koji su odabrani za ovu misiju su Jimmy Smith i Doug Anderson i oba su MMA borci vični borbama bez pravila u oktagonskim ringovima američkog UFC-a. Budući da se u tom ringu i nisu baš proslavili, a primanje udaraca im nije strano, ima li bolje prilike za oživljavanje karijere od toga da vas mlate po cijelom svijetu, a kamere to neprestano prate i prenose milijunima gledatelja. Ovaj veseli dvojac u svakoj novoj epizodi posjećuje drugu državu koja je izrodila neku poznatu (ili manje poznatu) borilačku vještinu, uči najubojitije tehnike od majstora te vještine i na kraju ih koristi za (vrlo često) krvavu borbu.


Ako mislite da je upravo ovo nešto za vas (a sigurni smo da je ako se smatrate muškarcem, pravim muškarcem), možete malo prošvrljati po netu i potražiti neke od epizoda koje ste propustili u kojima ćete moći pobliže promotriti live borbe tajlandskim Muay Thaiem, francuskim Savateom, korejskim Hapkidom ili japanskim Karateom.
Sve u svemu, 12 krvavih epizoda je za nama, a nove uskoro dolaze, zato pripremite pivo i kokice, zavalite se u svoju fotelju i uživajte u nasilju u kojemu možete sudjelovati samo kao promatrač.
GG
15.10.2008. u 17:40 • 1 KomentaraPrint#