PivoKod Sam' što nije ekipe uvijek je vedro i veselo, nižu se zdravice, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, pa pivo rijetko izdrži u hladnjaku više od par dana. No, za one koji su možda kupili previše cuge za Božić i Novu godinu, posebice piva, i ne znaju kako ga potrošiti i isprazniti hladnjak, ekipa Sam' što nije nudi savjete kako pametno iskoristiti pivo bez jutarnjih mamurluka i pijančevanja…


1. Savjet - pivo kao kupkaPivo kao kupkaPivo je izvrstan balzam za kožu. Dakle, bocu piva možete komotno izliti u omiljenu vruću kupku i namakati se u njoj koliko vam volja. Iako pivo ne miriše najbolje, omekšava kožu i poboljšava njenu teksturu.




2. Savjet - pivo kao lijek protiv žgaravicePivo kao lijek protiv žgaraviceAko vas boli želudac ili imate laganu žgaravicu, jedna čaša piva može pomoći u njenom ublažavanju jer alkohol ima efekt anestetika koji pomaže ublažavanju boli. Kao što većina nas zna, to je i vrlo učinkovit lijek protiv mamurluka! Samo budite sigurni da ne koristite ovaj trik ako imate čir ili gastritis.

3. Savjet - pivo za poliranje namještajaPivo za poliranje namještajaS pivom možete ispolirati svoj drveni namještaj. Samo izlite štamplicu piva na suhu krpu i polirajte dok se namještaj ne osuši. Nakon ovog tretmana bit ćete zadivljeni briljantnošću i sjajem vašeg omiljenog drvenog namještaja.



4. Savjet - pivo kao marinada za mesoPivo kao marinada za mesoPivo je odlična marinada za meso. Stvarno nije bitno koju vrstu mesa pripremate jer marinada od piva pristaje svakome mesu. U pivo dodajte i začine po volji i pacajte meso u toj marinadi nekoliko sati. Nakon pečenja, meso će poprimiti hrskavu koricu i biti ukusno kao nikad do sad…


5. Savjet - pivo kao gnojivo za biljkePivo kao gnojivo za biljkeS pivom oplodite svoj vrt. Kvasac i ostali ekstrakti u pivu vrlo su dobri za rast biljaka. Ako su vam nakon tuluma ostale otvorene polupopijene boce piva, ne izlijevajte ih u sudoper već nahranite svoj vrt tako da okrenute boce zabodete u zemlju.



6. Savjet - pivo za zdravlje kosePivo za zdravlje kosePivom operite kosu. Šamponi od piva koriste se za beživotnu kosu i kosu bez sjaja. U kombinaciji s izmiješanim sirovim jajima dat će vašoj kosi prekrasan sjaj, punoću i mekoću. Pa, umjesto da kupujete razne preparate, šampone s kemikalijama isprobajte ovu prirodnu varijantu šampona i nećete požaliti.


7. Savjet - pivo umjesto praška za pecivoPivo umjesto praška za pecivoPonestalo vam je u kući kvasca ili praška za pecivo, a morate napraviti kruh, tijesto za pizzu ili slično. Ne očajavajte! U smjesu za tijesto dodajte malo piva umjesto praška za pecivo. Mjehurići u pivu i kvasac osigurat će podizanje tijesta.



Nadamo se da smo vam dali ideju kako iskoristiti pivo, a da ga ne morate popiti. Ekipa Sam' što nije ipak najviše voli popiti dobru, hladnu, osvježavajuću pivu poslije finog ručka…

Mya

02.01.2009. u 19:55 • 2 KomentaraPrint#